Szeretetláng Világtalálkozó Budapesten
Beküldve: 2011.07.18., 22:02:53, Beküldő: Schüszterl Ferenc
Megtekintve: 34 alkalommal
Megjegyzések: 0 db

2011. augusztus 1-8-ig a 4. Szeretetláng Világtalálkozó Budapesten.

Több kontinensről, több országból jönnek az országok Szeretetláng vezetői, papjai pl: Nicaragua, Texas, USA, Argentína, Ecuador, Kongó, Mexikó, Brazília, El Salvador, Németország, stb. Erre a találkozóra négy évenként kerül sor, és mivel a bíboros úr 2009. Virágvasárnapján elfogadta a Szeretetláng Mozgalmat, így a nemzetközi vezetőknek kézenfekvő volt, hogy az idén Magyarországon kerül sor  a konferencia megtartására, ahol a Szűzanya kinyilatkoztatta a Szeretetlángot. Hatalmas feladat! Bízom benne, hogy úgy tudjuk megvalósítani, ahogy az Égiek elvárják tőlünk, de ezt a Ti imáitok, segítségetek nélkül nem tudom megvalósítani.

Szégyen lett volna, ha erre nemet mondunk, - igaz semmi feltétel nem volt adott, - sem szervező, sem tolmács, sem szállás, sem az anyagiak és így tovább. Sokat gondolkoztunk, hogy hogy legyen, míg végül amellett döntöttünk, hogy Veletek összefogva, Szűzanyának átadva megvalósítható lesz. Bízom benne, sőt hiszem, hogy jól döntöttünk. Minden külföldi résztvevő nagy várakozással jön arra földre, országba, ahol a Szűzanya ezt a hatalmas nagy ajándékot adta. Szeretnék megismerni, végig járni azokat a helyeket, ahol Erzsébet asszony élt, imádkozott, kapta az üzeneteket, ahol meghalt és nyugszik. Kíváncsian várják, hogy láthassák azt az országot, ahol a Szűzanya ezt a világra szóló kinyilatkoztatást adta.

A nyolc nap programja:

 • VIII. 1. Megérkeznek. Fogadni őket a repülőtéren és a szálláson.
 • VIII. 2. Ismerkedés, megbeszélés, tapasztalatok átadása, programjaink, terveink ismertetése országonként. Délután Kispest Nagyboldogasszony templomba látogatás és szentmise kb. 15:30-kor, ahol Erzsébet asszonyt keresztelték.
 • VIII. 3. Esztergomba 11:00-kor szentmise, kincstárlátogatás, majd hazafelé a Hősök tere megtekintése.
 • VIII. 4. Mátyás templomban (budavári Nagyboldogasszony templom) 9 órakor szentmise, főcelebráns Kovács Zoltán, bíboros úr irodavezetője. Majd a vár, Halászbástya, stb. megtekintése. Délután szabad program, este a Citadella.
 • VIII. 5. Délelőtt megbeszélések, tárgyalások folytatása. 14:15- kor Törökbálintra megyünk, ahol Erzsébet asszony meghalt. 16:30 A Szűzanya által kijelölt 12 pap közül még élő Fábián és Szenes atyával találkozás, beszélgetés a Sziklatemplom Szent István termében. 18 órakor Sziklatemplomban szentmise.
 • VIII. 6. Szent István bazilikában 9 órakor szentmise, főcelebráns Bíró püspök úr. Ez magyar nyelvű szentmise lesz, a többi helyen ezután dől el. Nagyon kérlek benneteket, hogy minél többen jöjjetek, jelentkezzetek, mint II. 2-án, hogy honnan hányan jöttök, atya jön-e veletek (albát hozzon!). Hisz ez lesz a közös nagy szentmisénk, ahol szeretnénk megmutatni, hogy a Szűzanya országában sok Szeretetlángos atya és engesztelő van. Fontos, hogy érezzék a szeretetünket, örömünket, hogy eljöttek hozzánk, a mi kis országunkba a világ másik részéről. Hisz nekik ez nagy fáradsággal és anyagi megterheléssel jár (repülőjegy, szállás, stb.).
 • VIII. 7. Reggel Erzsébet asszony házát mutatjuk meg, - ahol élt – 12:30-kor szentmise a Máriaremetei Szentlélek templomban. Láng átadása. Ima Erzsébet asszony sírjánál, majd a Máriaremetei kegytemplom megtekintése. Ezt követően a Szeretetláng központba látogatás, beszélgetés.
 • VIII. 8. Visszautazás, repülőtérre kiszállítás

Mi csak kevéssel tudunk hozzájárulni, mert a Szeretetlángnak még nincs pénze, de ez kevés is ennyi főnek (kb. 30-40) akárhogy osztottam, szoroztam, 2.000.000ft alatt nem áll meg. Tolmácsok (kb. 5 nyelv), ebéd, szállítás, Koronalátogatás, stb. Ezt csak azért osztottam meg veletek, hogy aki a továbbiakban is tudna segíteni, aki 10ft-tal, az azzal, aki többel, azt kérem többel, de aki nem tud, azt kérem, imával segítsen. Közösen össze tudjuk hozni ezt a hatalmas összeget a Szűzanya segítségével, én ezt hiszem! Kérem, hogy VII. hó 23-tól kilenceddel készüljünk, hasonlóan, mint II. 2-ára. Tehát még egyszer kérlek, GYERTEK!!! Szervezzetek buszokat! Fogjuk egymás kezét, imádkozzunk együtt! KÖSZÖNÖM! Nagyon megköszönöm az eddigi segítségeteket, Isten fizesse meg!!!

További Szeretetláng Mozgalom hírek és események:

 1. Az eddigi legnagyobb és legszebb 2011. II. 2-ai Szeretetláng átadásának ünnepe volt, ahol 42 atya és kb. 5000 engesztelő vett részt a 12 kegyhelyen. Ezen az ünnepen fellobbant a Szeretetláng az egész országban. Ezt kell életben tartani. Arra kérlek titeket, hogy ezt tekintsétek a legnagyobb és legfontosabb feladatotoknak!
 2. Ezt követve a III. 15-ei hálaadó szentmise Rákospalotán a Magyarok Nagyasszonya plébánián Szabó Sándor plébános úr szervezésében, ahol 12 atya és több száz engesztelő vett részt. Itt adtunk hálát a II. 2-án kapott kegyelemért. Majd az atyák felajánlották magukat, imacsoportokat, hazánkat, családokat, fiatalokat a Szűzanyának. Utána az atyák összeültek megbeszélésre, és elvetették a Szeretetláng papi közösségi magját. Ennek létrehozása még folyamatban van. Ehhez is kérem imáitokat. Nagyon fontos lenne a megvalósítása!
 3. V. 2-6-ig megtartottuk az első Szeretetláng lelkigyakorlatot Máriabesnyőn. 4 atya, 3 Szűzanya Szeretetlángjának elkötelezett civil előadó és kb. 50 engesztelő vett részt rajta. Komoly kegyelmi kiáradás volt érezhető.
 4. V. 8-14-ig hálaadó zarándoklat Medjugoréban. 48 engesztelő és 4 atya volt ezen a szép zarándokúton. Sok lelki élménnyel tértünk haza.
 5. V. 28. Országos Szeretetláng Találkozó, ahol Székely János püspök atya volt a szentmise főcelebránsa. 13 atya és több száz engesztelő vett részt a programokon. Csodálatos lelki élményekkel tértek vissza a családjaikhoz.
 6. VIII. 27. Szeretetláng lelki nap Balatonkeresztúron 10:00-16:00-ig. Szentmise 12:00-kor, 16:00-kor szentségimádás, szentségi áldás.
 7. IX. 3. Országos szeretetláng zarándoklat 9-17 óráig Máriaverebély  szentkútra. Szentmise 11:00-kor, főcelebráns Katona István püspök atya. Zarándok utunkat felajánljuk az egyházi és állami vezetőkért, papjainkért, papi és szerzetesi hivatásokért, családokért, fiataljainkért és hálából az évben kapott kegyelmekért. Zarándok utunk fővédnöke dr. Erdő Péter bíboros úr!
 8. IX. 11-17. Lengyelországba zarándokút, Czestochowa, Krakkó, Nowa Huta, Mogilla, Kalwaria Zebrzydowska, Zakopane.

Kérlek, a körlevelet olvassátok fel az imacsoportoknak! Megköszönve az eddigi hatalmas munkátokat, segítségeteket, imáitokat – hisz e nélkül nem tudnék dolgozni – Kérem a Szűzanya áldását rátok és családotokra! Lélekben és imában maradjunk együtt!


Tolvaj Endréné, Irénke

Szeretetláng Mozgalom koordinátora

Budapest, 2011. június 19.Vissza
 

 
Rákosszentmihályi Római Katolikus Plébánia
1161 Budapest, Templom tér 3. Telefon és fax: 405-58-69