A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) egy világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére.

Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.

A NEK célja
-   Krisztus ünneplése az Oltáriszentségben
-   Tanúságtétel a világ felé Isten végtelen szeretetéről, aki emberré lett, és köztünk maradt valóságosan az Élet Kenyerében.
-   Célja még hitünk e szent titkának megismertetése és megszerettetése, az eucharisztikus élet előmozdítása a hívek körében,
    hogy élő Krisztus-kapcsolatban élve, hiteles, tanúságtevő keresztényként legyenek jelen a világban Isten dicsőségére és a
    lelkek üdvösségére.

Az 52. NEK Budapesten kerül megrendezésre, 2020. szeptember 13-20. között.

Honlap és info: http://www.iec2020.hu/

Mottó: Minden forrásom belőled fakad. (Zsolt 87,7)


Az ima, melyet a misék végén mondunk el közösen.

Mennyei Atyánk, minden élet forrása! Küldd el Szentlelkedet, hogy az önmagát értünk feláldozó és az Oltáriszentségben velünk levő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük! Ő Urunk és Mesterünk, barátunk és táplálékunk, orvosunk és békességünk. Adj bátorságot, hogy az ő erejét és örömét elvigyük minden emberhez! Add, hogy a készület ideje és az Eucharisztikus Kongresszus ünneplése egész hívő közösségünk, fővárosunk, népünk, Európa és a világ lelki megújulására szolgáljon! Ámen.

A Kongresszus logója:

2017 pünkösdjétől kezdve egy hároméves lelkipásztori program készült, melynek első évére egy ötletfüzetet adtak ki, mely jól használható mind a plébániákon, mind a közösségekben, családcsoportokban, ifjúsági közösségekben és más területeken.

2018 pünkösdjéig a felkészülés fókusza: Az Eucharisztia keresztény életünk forrása.

Mit tehetek a NEK-ért? 
-   Minden imát köszönettel veszünk.
-   Lehet jelentkezni az egyes programokra, de szervezőként is köszönettel és örömmel fogadunk mindenkit.
-   Ha kérdésed, javaslatod, ötleted van, keresd Hasznosi Babit (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Baczó Tamást (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A plébániánk NEK-hez kapcsolódó programjairól a honlapunkon adunk tájékoztatást, és egy NEK faliújság is hamarosan elkészül.

Rólunk

Budapest-Rákosszentmihály - Szent Mihály plébánia
Rákosi Espereskerület
plébános: Urbán Gábor
diakónus: Hernád Sándor
Búcsú: szeptember 29-ét követő vasárnap.
Anyakönyvek: 1904-től.
Számlaszám, adományok: Budapest Bank 10102237-31598805-00000009

Készítette és fejleszti