Cserkészcsapatunk a 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat, plébániánk egyik legrégebben alapított és legnagyobb létszámmal működő ifjúsági közössége. A közel 95 éves múlttal és hagyományokkal rendelkező szentmihályi cserkészek csapatában a néhány hónapja ígéretet tett kiscserkészektől kezdve az alapítástól a betiltásig (1927-1948) terjedő időszakban is tevékenykedő öregcserkészekig minden korosztály megtalálható, akik fogadalmuk és a cserkésztörvény 10 pontja szellemisége alapján élik életüket a csapat őrseiben, rajaiban.
A világ legnagyobb – közel 30 millió tagot számláló – önkéntes, politikamentes, vallásos ifjúságnevelő mozgalmának vagyunk a tagjai. Akiket Magyarországon a 13.000 fős Magyar Cserkészszövetség fog össze. A Szövetség kerületekre tagolódik, melyek közül a X. (pesti) Cserkészkerület 48 csapata közül, mi vagyunk a Rákosszentmihály és vonzáskörzetében működő 929-es számú Szent Mihály cserkészcsapat.
Minden héten pénteken (a szünetek és ünnepnapok kivételével) tartják őrseink az őrsgyűléseket plébániánkon és partner iskolánkban, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában, valamint a Kölcsey Ferenc általános iskolában és AranyJános általános iskolában.
 
Várjuk szeretettel azok jelentkezését, akik 7 évesnél idősebbek, nyitottak elveinkre és hajlandóak tevékenyen részt venni a közösség életében!
 
Elérhetőségeink:
Nagy-Benczey Viktor csapatparancsnok
+36 30/436-97-90
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.