Kórus és közösség Isten szolgálatában

 
Templomunk történetében mindig meghatározó szerep jutott az egyházzenei szolgálatot ellátó kórusoknak. Írásos dokumentumok tanúsága szerint, kisebb-nagyobb létszámmal mindig működött kórus a közösségben. Jelenlegi énekkarunk 2000-ben alakult újjá Csernus János karnagy és zeneszerző vezetésével. A 20. évfordulónk ünneplését később tudtuk megtartani a járvány miatt.
 
 

 
Visszatekintve az elmúlt évekre, a kórus sok szép szolgálatot, szereplést tudhat maga mögött. Rendszeres szolgálataik mellett, melyek minden hónap negyedik vasárnapján a 9 órai szentmisén, valamint nagyobb ünnepeken vannak, más eseményeket is színesebbé tettek. Ilyenek például kiállításmegnyitók, a templomban megrendezett Mindszenty-emlékműsor, a szobor felavatási ünnepség, a Magyar Kultúra Napján adott koncert, kerületi kórustalálkozók. Az énekkar közösséggé kovácsolódott az évek során. Közös programokat szervez, például karácsonyi ünnepséget, a nyári szünet előtt pedig összejövetelt vagy kirándulást. A repertoár folyamatosan bővül, több latin nyelvű mise mellett mintegy hetven mű szerepel műsoron. A misék között szerepel Mozart Koronázási-miséje, Schubert G-dúr miséje, de Csernus János által írt mise is.

Újjáalakuláskor tizenöt taggal indult a kórus, s a létszám ma már a harminc-harmincöt főt is eléri a kellemes, családias környezetben tartott, jó hangulatú szerda esti próbákon, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket. Felemelő érzés egy ilyen lelkes közösségben dolgozni, ahol a hétköznapi gondokat félretéve, gyakran a zord időjárási viszonyokat is leküzdve munkálkodnak egyre többen. A kórusunk vezetőjének értő irányításával saját örömünkre és az Úristen dicsőségére muzsikálunk.