Mi a Házas Hétvége?

A katolikus egyház alapkövei a házasság és az egyházi rend. E két közösségalkotó szentség eltérő módon, de ugyanazt a célt szolgálják: Krisztus szeretetének megélését és továbbadását. A Házas Hétvége (HH) - Marriage Encounter - világméretű mozgalom, lelkiség és program egyszerre. A HH a szentségi házasságban élő házaspárok, valamint papok, és szerzetesek számára nyújt megújulási lehetőséget, hogy kapcsolataik nyitottá, új, dinamikus és a szentségeket a hétköznapokban is megélő szeretet-teli kapcsolattá váljanak. Abban segít, hogy férj-feleségként közelebb kerüljünk egymáshoz, kapcsolatunk felfrissüljön és elmélyüljön, az, sok év után és a hétköznapokban is, ugyanolyan bensőséges legyen, mint a házasságunk kezdetén volt.

A Házas Hétvége két és fél napos péntek délutántól vasárnap délutáni szentmisével záruló, szerves egységet képező, egybefüggő program. A férj és feleség közös elhatározással, végig együtt vannak jelen. A program ideje alatt étkezésről, szállásról gondoskodunk, de gyerekek felügyeletét a helyszínen nem tudjuk biztosítani.  Hétvégét három házaspár és egy pap vezeti, akik saját életpéldáikat osztják meg a résztvevőkkel. A lényeg nem az, amit ők elmondanak, hanem ami annak hatásaként bennetek és köztetek végbemegy: ti ketten találkoztok egymással.

A Házas Hétvége Lelkiségi Mozgalomban az ún. „első hétvége" után a párok és a papok területi csoportközösségekben, az ún. régiókban erősítik újra és újra kapcsolatukat. Külpesti régióhoz a külső kerületek, valamint agglomerációs települések házas hétvégés párjai tartoznak. A régió mostani felelősei, Horváth Csaba és Tóth Timea, 24 éve házas, 3 gyermekes pár. Havonta, vasárnap délutánonként van találkozó Rákosszentmihályon a közösségi házban. A régió papja, Horváth Zoltán újpesti plébános atya, Rákosszentmihály előző plébánosa.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket a környékről, aki az egymást becsülő, befogadó, a HH lelkiségét ápoló közösségre vágynak.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 407-1306.
 

Rólunk

Budapest-Rákosszentmihály - Szent Mihály plébánia
Rákosi Espereskerület
plébános: Urbán Gábor
diakónus: Hernád Sándor
Búcsú: szeptember 29-ét követő vasárnap.
Anyakönyvek: 1904-től.
Számlaszám, adományok: Budapest Bank 10102237-31598805-00000009

Készítette és fejleszti