1993. őszén egy hajókirándulás alkalmával alakult meg a gitáros ifjúsági énekkar Szentmihályon, amely immár több mint 25 éve szolgálja az Egyházközséget.
Havonta két gitáros szentmisén énekelünk: a hónap első vasárnapján reggel 9-kor, a harmadik vasárnap pedig este 6-kor, ez a szolgálatunk állandó része. Emellett számos más eseményre  kaptunk már felkérést (keresztelő, esküvő, lelkigyakorlat, irodalmi est, kiállítás-megnyitó…). Karácsonykor Pásztorjátékot adunk elő, nagyböjtben Keresztutat énekelünk, Virágvasárnap Jézus szenvedéstörténetét elevenítjük meg.
Sokáig jártuk az országot Sillye Jenő és Kovács Gábor „Jöjj Lángoló” című oratóriumával is, 2008 végén kapcsolódtunk be Bácskay Zsolt barátunk „Mise a megújulásért” beatmiséjébe, melyet eddig számos alkalommal mutattunk be élőben különböző helyszíneken (templomban mise keretében, városmisszión, koncerten). A mise hanganyaga megvásárolható CD-n, amivel Böjte Csaba ferences atya alapítványát támogatjuk!

Várjuk énekkarunkba azokat a fiatalokat, akik szeretnek énekelni vagy szívesen színesítenék csapatunkat hangszertudásukkal, szeretik a gitáros dalokat és örömmel szolgálnák velünk az egyházközséget!
Jelentkezni lehet személyesen a gitáros misék után vagy szombat esténként, a próbán 20 és 21 óra között, a plébánia alagsorában.

 
Pálmai Zoltán (az énekkar vezetője)