Esztergom-Budapesti Főegyházmegye nagyheti szertartásai
 

      (A kép SImon András grafikája)

A szertartásokat Erdő Péter bíboros, valamint Snell György segédpüspök, a Szent István-bazilika plébánosa és Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezeti.

Nagycsütörtök
Április 9-én, csütörtökön 10 órakor, az olajszentelési szentmise hagyományos időpontjában Erdő Péter bíboros videóüzenetben fordul a papsághoz és a hívekhez. (A főpásztor szavait az főegyházmegye honlapján és Facebook-oldalán lehet követni, továbbá az EWTN – Bonum TV is élőben közvetíti.) A krizmaszentelési szentmise egy későbbi időpontban lesz megtartva.
18 órakor a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros szentmisét mutat be az utolsó vacsora emlékezetére.

Nagypéntek
Április 10-én, pénteken 9 órakor a budapesti Szent István-bazilikában Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök keresztúti ájtatosságot végez.
15 órakor a budapesti Szent István-bazilikában Snell György esztergom-budapesti segédpüspök, a főtemplom plébánosának vezetésével kezdődik a nagypénteki szertartás.

Nagyszombat
Április 11-én, szombaton 18 órakor a budapesti Szent István-bazilikában Erdő Péter bíboros vezetésével tartanak húsvéti vigíliát.

A szent három nap során a szertartásokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldalán, továbbá az EWTN – Bonum TV-n lehet követni.

Húsvétvasárnap
Április 12-én, vasárnap 11 órakor a budapesti Szent István-bazilikában mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros. A szertartást a Duna Televízió élőben közvetíti, továbbá követhető lesz az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldalán.
 
Forrás és további közvetítések: https://www.magyarkurir.hu/hirek/nagyheti-es-husveti-elo-liturgiakozvetitesek-osszegyujtottuk-lehetosegeket